Të gjitha kategoritë
ENEN
Silikat i zirkonit

Silikat i zirkonit

Specifikim

Karakteristikat e pamjes: ngjyra e pluhurit është e bardhë gri, dhe silikati i zirkonit me performancë të lartë ka dy kushte zbardhjeje dhe stabiliteti

Pika e lartë e shkrirjes së silikatit të zirkonit: 2500 ℃

Formula kimike: ZrSiO4

Pesha molekulare: 183.31

CAS NR. 10101-52-7

EINECS 233-252-7

Indeksi i cilësisë:përmbajtje (%)

Zirkoni Zr (Hf) O2: 40,50,60, 64

Al2O3: 1.01

Dioksidi i silikonit SiO2: 33.20

Oksidi i kalciumit CaO: 0.02

MgO: < 0.01

Oksidi i kaliumit K2O: < 0.01

Oksidi i natriumit Na2O: < 0.01

TiO2: 0.07

Humbja gjatë ndezjes (1025 ℃): 0.72

bardhësi:

Vlera e bardhësisë: 80-92 në 1200 ℃ për 30 minuta

Paketimi: Qese 25 kg ose 50 kg.

Aplikacion:

Aplikimet kryesore:qeramika arkitekturore, xham i emulsifikuar, lustër smalt.

Pluhuri silikat i zirkonit, me veti kimike të qëndrueshme, është një errësues i cilësisë së lartë dhe i lirë, i cili përdoret gjerësisht në prodhimin e qeramikave të ndryshme të ndërtesave, qeramikave sanitare, qeramikave shtëpiake, qeramikave artizanale të klasit të parë, etj. Përdoret gjerësisht në përpunimi dhe prodhimi i glazurës qeramike. Silikati i zirkonit ka një qëndrueshmëri të mirë kimike, kështu që nuk ndikohet nga atmosfera e pjekjes qeramike dhe mund të përmirësojë ndjeshëm vetinë e lidhjes së glazurës së trupit të qeramikës dhe të përmirësojë ngurtësinë e lustër qeramike.

Silikati i zirkonit gjithashtu ka këto përdorime kryesore:

1. Mund të përdoret në industrinë e TV për të prodhuar tuba fotografish me ngjyra

2. Industria e qelqit prodhon xhami të emulsifikuar

3.Prodhimi i glazurës së smaltit

4. Materialet zjarrduruese, materialet zirkonike per furrat e qelqit, materialet e derdhura, veshjet me sperkatje etj.

Kontaktoni

Kategoritë e nxehta