Të gjitha kategoritë
ENEN
Përdorimi i qeramikës fosfat kalciumi

Përdorimi i qeramikës fosfat kalciumi

Specifikim

Fosfati i trikalciumit ka biokompatibilitet, bioaktivitet dhe biodegradueshmëri të mirë. Është një material ideal për riparimin dhe zëvendësimin e indeve të forta të njeriut dhe i është kushtuar vëmendje e madhe në fushën e inxhinierisë biomjekësore dhe industrisë qeramike.

Indeksi teknik:

Tema & Dukjepluhur të bardhë
GJ242-45%
CaO50-55%
SiO20.2%
Al2O30.3%
Fe2O30.2%
Humbja nga ndezja0.25%
bardhësi93%
Sizes

140-200 m

Aplikacion:

Zbatimi: Për përdorim produktesh qeramike, të tilla si enë tavoline porcelani me kocka qeramike dhe enë qeramike dhe enë qeramike, etj... Jo për përdorim në mjekësi ose përdorim tjetër

Përgatitja e pluhurit qeramik të fosfatit të kalciumit përfshin kryesisht metodën e lagësht dhe metodën e reagimit të ngurtë. Metodat e lagështa përfshijnë: metodën e reaksionit hidrotermik, metodën e precipitimit të tretësirës ujore, metodën sol-xhel, përveç kësaj, metodën e zbërthimit termik të prekursorit organik, metodën e sintezës së mjedisit të mikroemulsionit, etj. Objektivi kërkimor i proceseve të ndryshme të përgatitjes është përgatitja e pluhurit të fosfatit të kalciumit me përbërje uniforme. dhe madhësia e grimcave të imta.

Metoda e reagimit në gjendje të ngurtë (reagimi pa oksigjen) shpesh jep produkte me stoikiometri dhe kristalizim të plotë, por ato kërkojnë temperaturë relativisht të lartë dhe kohë të trajtimit të nxehtësisë, dhe sinterabiliteti i këtij pluhuri është i dobët.

Materialet qeramike të fosfatit të kalciumit të përftuara me metodën hidrotermale përgjithësisht kanë kristalinitet të lartë dhe Ca/P afër vlerës stoikiometrike.

Përparësitë e metodës së precipitimit të solucionit janë procesi i thjeshtë dhe i besueshëm, pastërtia e lartë e përbërjes, më e përshtatshme për prodhim eksperimental se metodat e tjera dhe pluhuri i grimcave të fibrave me madhësi nano mund të përgatitet me kusht që temperatura të mos kalojë 100 ℃. Veshja me hidroksiapatit mund të përgatitet gjithashtu me metodën e precipitimit të tretësirës.

Metoda e xhelit Sol mund të përdoret për të përgatitur pluhur qeramik fosfat kalciumi amorf, me madhësi nano, me raport Ca/P afër vlerës stekiometrike. Përparësitë e metodës sol xhel janë pastërtia e lartë, superfine, uniformitet i lartë, forma dhe madhësia e grimcave të kontrollueshme, reagimi në temperaturën e dhomës dhe pajisjet e thjeshta; Disavantazhet janë se procesi kimik është kompleks, duhen marrë masa për të shmangur grumbullimin dhe ndotjen e mjedisit të shkaktuar nga tretësit e lëngshëm.

Metoda e precipitimit të solucionit dhe metoda sol xhel janë metodat e preferuara të përgatitjes së pluhurit qeramik të fosfatit të kalciumit

Tregu kryesor i eksportit: India

Kontaktoni