сите категории
ENEN
Циркониум силикат

Циркониум силикат

спецификација

Карактеристики на изгледот: бојата на прав е сиво-бела, а циркониум силикат со високи перформанси има два услови на белење и стабилност

Висока точка на топење на циркониум силикат: 2500 ℃

Хемиска формула: ZrSiO4

Молекуларна Тежина: 183.31

CAS БР. 10101-52-7

EINECS 233-252-7

Индекс на квалитет:содржина (%)

Цирконија Zr (Hf) O2: 40,50,60, 64

Al2O3: 1.01

Силициум диоксид SiO2: 33.20

Калциум оксид CaO: 0.02

MgO: < 0.01

Калиум оксид K2O: < 0.01

Натриум оксид Na2O: < 0.01

TiO2: 0.07

Загуба при палење (1025 ℃): 0.72

Белина:

Вредност на белина: 80-92 на 1200 ℃ за 30 мин

Пакување: Торба од 25 кг или 50 кг.

Апликација:

Главни апликации:архитектонска керамика, емулзирано стакло, глазура од емајл.

Циркониум силикат во прав, со стабилни хемиски својства, е висококвалитетен и ефтин заматувач, кој е широко користен во производството на различни градежни керамички, санитарна керамика, керамика за домаќинство, првокласна занаетчиска керамика итн. Широко се користи во преработка и производство на керамичка глазура. Циркониум силикат има добра хемиска стабилност, така што не е засегната од атмосферата на керамичко печење и може значително да го подобри сврзувачкиот имот на глазурата на телото на керамиката и да ја подобри цврстината на керамичката глазура.

Циркониум силикат, исто така, ги има следните главни намени:

1. Може да се користи во ТВ индустријата за производство на цевки за слика во боја

2. Стаклената индустрија произведува емулзирано стакло

3. Производство на емајл глазура

4. Огноотпорни материјали, циркониумски материјали за оклопување за стаклени печки, калапи, премази за прскање итн.

Контактирајте нѐ

Жешки категории