сите категории
ENEN
Магнезиум карбонат

Магнезиум карбонат

спецификација

Изглед: Бел прав

Име на производ:Магнезиум карбонат
Молекуларна формула:MgCO3
Молекуларна Тежина:84.31
Чистота:41%
изглед:Бел прав
Пакување:20kg / торба

Апликација:

Лесниот магнезиум карбонат, кој може да се користи како одлично средство за полнење и зајакнување за гумени производи, може да се користи за топлинска изолација, огноотпорни изолациски материјали отпорни на високи температури и одлични изолациски материјали, а може да се користи и за производство на напредни стаклени производи, соли на магнезиум , пигменти, бои, Дневни козметички и фармацевтски производи како што се облоги против оган, мастила за печатење, керамика, козметика, паста за заби итн.
Лесниот магнезиум карбонат за храна може да се користи како додаток на брашно, како и како средство за сушење, заштита на бојата, носач, средство против згрутчување и прашок против лизгање за спортисти.

Контактирајте нѐ

Жешки категории