сите категории
ENEN
Литиум карбонат

Литиум карбонат

спецификација

Изглед: бел прав/грануларен/прав

Име на производ:Литиум карбонат
Молекуларна формула:Li2CO3
Молекуларна Тежина:73.89
Чистота:99.5%, 99.9%
изглед:Бел прав/грануларен/прав
Пакување:25kg / торба

Апликација:

Литиум карбонат е широко користен во електролитски алуминиум, литиум бромид, емајл, стакло, керамика, глазури, прашок за континуирано леење челик, специјално стакло. Исто така се користи во производството на други соединенија на литиум, може да се конвертира во литиум хлорид, литиум метал, литиум флуорид, литиум хидроксид монохидрат итн…
Литиум карбонат од класа на батерии може да се користи во производството на материјали за литиум-јонски батерии.
Литиум карбонат од фармацевтска класа има значително инхибиторен ефект врз манијата и може да го подобри емоционалното нарушување на шизофренијата.

Контактирајте нѐ