сите категории
ENEN
Нитрат за олово

Нитрат за олово

спецификација

Изглед: бел кристален прав

Име на производ:Нитрат за олово
Молекуларна формула:Pb (NO3) 2
Молекуларна Тежина:331.20
Чистота:99% мин
изглед:Бела кристален прав
Одделение за класа:5.1
ООН НЕ:1469
Пакување:Челичен тапан

Апликација:

Се користи како млечно жолта суровина за индустријата за стакло и емајл и хартија. Се користи за правење други соли на олово во неорганската индустрија. Се користи за правење адстрингенти во фармацевтската индустрија. Се користи во индустријата за штавење, печатење и боење како средство за чувствителност на фотографии. Се користи и за правење кибритчиња, огномети, експлозиви.

Контактирајте нѐ