сите категории
ENEN
Карбид на бор

Карбид на бор

спецификација

Големина на жито

Основна големина μm

B%

C%

B4C%

F60

250

77-80

17-21

96-98

F70

212

F80

180

F90

150

F100

125

F120

106

F150

75

F180

75-63

76-79

95-97

F220

63-53

F230

D50=53 3.0 ±

F240

D50=44.5 2.0 ±

F280

D50=36.5 1.5 ±

75-79

95-96

F320

D50=29.2 1.5 ±

F360

D50=22.8 1.5 ±

F400

D50=17.3 1.0 ±

F500

D50=12.8 1.0 ±

74-78

94-95

F600

D50=9.3 1.0 ±

F800

D50=6.5 1.0 ±

F1000

D50=4.5 0.8 ±

74-78

91-94

F1200

D50=3.0 0.5 ±

F1500

<5

60 # -150 #

250-75

76-81

93-97

- 100 мрежи

<150

76-81

- 200 мрежи

<75

-325 mesh (0-44μm)

<45

-25 μm

<25

-10 μm

<10


Име на производ:Карбоид од бор
Молекуларна формула:B4C
Молекуларна Тежина:55.26
Стандард за одделение:Индустриски одделение
Чистота:93-98% мин
изглед:Црн прав
Пакување:25 кг/торба, 1000 кг/палета

Апликација:

Абразивно поле:
Површини на часовници и накит.
Огноотпорни материјали:
Како антиоксидантни адитиви во огноотпорното поле.
Керамички материјали:
Како материјали изработени од производи од бор карбид и компоненти отпорни на абење кои се користат во индустриите за минирање, заптивање, машини, бродови, автомобили, матрици, авијација и воздушна и вселенска индустрија.
Оклопни плочки:
Оклопни плочки од бор карбид со висока густина, седишта за хеликоптери против куршуми.
Нуклеарна индустрија:
Бор карбид е важен материјал за нуклеарни апликации поради високиот пресек на апсорпција.
Зборувачки агент:
Бор карбид е суровина што се користи во агенсот за борење. По третманот, тврдоста и отпорноста на абење на површината се значително подобрени.
Хемиски адитиви:
Поради добра хемиска отпорност на бор карбид, за производство на други материјали што содржат бор како што се титаниум борид или циркониум борид.
Цврсто гориво:
Пропеланти базирани на бор карбид за канални ракети.

Контактирајте нѐ