сите категории
ENEN
Борична киселина

Борична киселина

спецификација

Индустрискиот боракс е еден вид бел кристален прав, без мирис, сатенест, малку со бисерен сјај, тројна косина сквамозна кристализација. Растворлив во вода, етанол, глицерол и етер, воден раствор е кисел, растворливоста во вода се зголемува со температурата и испарува со водена пареа.

Име на производ:Борична киселина
Молекуларна формула:H3BO3
Молекуларна Тежина:61.83
Чистота:99.9%
изглед:Бело кристален прав
Пакување:25kg / торба

Апликација:

Најмногу се користи во стаклото и стаклените влакна, може да ја подобри отпорноста на топлина и транспарентноста, да ја зголеми механичката сила.
Се користи во индустријата за емајл и керамика, може да го подобри сјајот и цврстината на емајлот и керамичките производи.
Покрај тоа, широко се користи во медицината, металургијата, метално заварување, кожа, бои, конзерванс за дрво и други области.

Контактирајте нѐ

Жешки категории