сите категории
ENEN
Боракс

Боракс

спецификација

Изглед: бел кристален прав или гранули

Име на производ:Боракс безводен, боракс пентахидрат, боракс декахидрат
Молекуларна формула:Na2B4O7, Na2B4O7. 5(H2O), Na2B4O7. 10 (H2O)
Чистота:99.9% 99.5%
изглед:Бел кристален прав или гранули
Пакување:25 кг/торба

Апликација:

Боракс е основната суровина на соединението на бор, скоро целото соединение на бор може да се направи од боракс. Вклучува важна и широка примена во металургијата, челикот, машините, воената индустрија, алатките за сечење, производството на хартија, електронските вентили, хемикалиите, текстилот итн.

Контактирајте нѐ

Жешки категории