сите категории
ENEN
Боратно ѓубриво

Боратно ѓубриво

спецификација

Висока содржина, чистотата на Б е над 10%, 12%, 15%
Трајност, бавно се раствора, одржува долго време ѓубриво ефикасноста на почвата
Лесно се апсорбира,
Може да биде материјал од ББ ѓубрива и сложени ѓубрива

Содржина

спецификација

B:

10%, 12%, 15%

Б2О3:

48% мин

Сито 1-4 мм:

95% мин

Цврстина

25 њутн мин

форма:

грануларен слободно тече


Име на производ:Зрнест бор, боракс грануларен
Молекуларна формула:Na2B4O7.5 (H2O)
Молекуларна Тежина:291.29174
Стандард за одделение:ѓубриво
Чистота:Б 10% 12% 15%
изглед:Бело грануларно
Пакување:Кеси 25KG/pp, 20T/20'FCL без палета

Апликација:

Семе од репка, памук, кикирики, сусам, тутун, соја, пченка, чај, сончоглед, овошно дрво, лубеница, зеленчук, цвеќиња, ориз, пченица и др.

Контактирајте нѐ