сите категории
ENEN
Бариум карбонат

Бариум карбонат

спецификација

Изглед: Бел прав

Име на производ:Бариум карбонат
Молекуларна формула:BaCO3
Молекуларна Тежина:197.34
Чистота:99.2%
изглед:Бел прав
Класа Град: 6.1
ООН НЕ:1564
Пакување:25kg / торба

Апликација:

Како ексципиенси за керамички облоги и оптичко стакло се користат во производството на електронски компоненти како што се електронска керамика, PTC термистори и кондензатори. Анализа на железо во калциум, магнезиум, манган и цинк. Карактеризирање и определување на халогените во органските соединенија. Се користи во производството на соли на бариум, пигменти, огномети, керамика со глодари и како полнење и прочистувач на вода. Се користи во катализатори. Производство на електронска керамика и прочистена вода, производство на пигменти, премази или други соли на стронциум за производство на оптичко стакло, бизмут магнетни материјали итн. се важни хемиски суровини за производство на стаклени цевки, магнетни материјали и напредно оптичко стакло. Вишокот на сулфат во растворот за хромирање се користи и во белиот раствор за пасивација на галванизираниот слој, а може да се користи и за третман на отпадни води.

Контактирајте нѐ